«Математика» пәнінен 3-тоқсанға арналған жиынтық бағалаудың тапсырмалары



Дата20.03.2020
өлшемі199.75 Kb.
«Математика» пәнінен 3-тоқсанға арналған жиынтық

бағалаудың тапсырмалары

1. Төмендегі жиындардың қайсысы А={2, 6, 5, 9} және B={2, 4, 6, 7, 10} жиындарының

қиылысуы болады?

A) C = {2, 6}

B) C = {3, 6}

C) C = {1, 3, 5}

D) C = {1, 5, 7, 9} [1]

2. А={2,3, 6} , B={2, 4, 8}, С={ 5, 9,11} және D={ 9, 11, 15}

жиындарының қайсысы F={2, 8,9,11,15} жиынының ішкі жиыны?

A) A

B) B


C) C

D) D [1]

3. Теңсіздік тура болатындай жұлдызшаның орнына тиісті цифрды қойыңыз:

41 ,35* 41,351 [1]

4. Эйлер-Венн диаграммасында қазақ тілі, орыс тілі және ағылшын тілі бойынша қосымша

сабақтарға қатысатын оқуышылардың саны келтірілген. Диаграмманы қолданып,



сұрақтарға жауап беріңіз.

1) Тілдер бойынша қосымша сабаққа барлығы неше оқушы қатысады?

2) Тек қана орыс тілі қосымша сабағына неше оқушы қатысады?

3) Неше оқушы қазақ тілі немесе ағылшын тілі қосымша сабақтарына қатысады, бірақ

орыс тілі қосымша сабағына қатыспайды?

4) Неше оқушы қазақ тілі де, орыс тілі де, ағылшын тілі де қосымша сабақтарына

қатысады? [4]
5. Ауылдан қалаға бір мезгілде велосипедші мен мотоциклшы бір бағытта жолға шықты.

Велосипедшінің жылдамдығы 15 км/сағ, бұл мотоциклшының жылдамдығының

бөлігін құрайды. 0,6 сағаттан кейін мотоциклшының жүрген жолын анықтаңыз?

[2]


6. Самат 15 бірдей бөліктерге бөлінген шоколад плиткасын сатып алды.

a) Самат шоколадтың үш бөлігін інісіне берді. Самат інісіне барлық шоколадтың

қандай бөлігін берді?
b) Содан соң Самат қалған шоколадтың бөлігін өзі жеді. Шоколадтың қандай бөлігі

Саматтың қолында қалды? [3]


7. Жауабында 12-ге еселік сан шығатыны белгілі болса, фигураларды сандармен

толтырыңыз.




0,25



÷5 ˑ10 +15,5 -4

Әрбір орындаған амалды көрсетіңіз.

[4]

8. Үш жәшікте 148,9 кг шеге бар. Бірінші мен екінші жәшікте барлығы 98,6 кг, ал екінші



мен үшіншісімен бірге 96,9 кг.

1) Әрбір жәшікте неше килограмм шеге бар?

2) Екінші жәшіктегі шегелердің массасы 1,5 есе арттырылды. Нәтижесінде екінші

жәшікте неше килограмм шеге болады?



[4]

Балл қою кестесі





Жауап

Балл

Қосымша ақпарат

1

А

1




2

D

1




3

0

1




4


36

1




6

1




24

1




5

1




5





1




35*0,6=21

1




6





1







1







1




7



0.05

1




0.5


1




16

1




16-4=12

1




8


50.3

1




52

1




148.9-(50,3+52)=46.6

1




46.6*1.5=69.9

1




Барлығы

20





Достарыңызбен бөлісу:




©www.engime.org 2020
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет